© 2010 de  “Ketel Binken”


Webmaster Jan Kiel

de “Ketel Binken”
Houdt u van zingen? Ook van zeemansmuziek? Kom dan eens langs op onze repetitie-avond, wie weet mogen wij u dan als nieuwe Ketelbink begroeten.
Zeemanskoor

Jan Kiel 2024 - Telefoonnr. 06-37339793 -  info@deketelbinken.nl

793 -

Zaterdag 9 december Kerstmarkt Emmeloord


Bij een kerstmarkt hoort kerstmuziek, sfeerverlichting, erwtensoep, gluhwein en verschillende kraampjes die zich in kerstsfeer hullken….en dat was het ook op deze kerstmarkt. Helaas weinig sneeuw, wel veel regen en daar werd je niet zo vrolijk van. Maar de organisatie had alles prima verzorgd voor alle deelnemers.Wij KetelBinken stonden onder een grote party tent met warme heater waar ook de luisteraars onder konden staan, lekker knus. Veel aanloop van mensen, mensen die graag wilden meezingen en sommigen kwamen gewoon tussen de binken in staan. Voornamelijk kerst repertoire zongen we, drie blokjes van 30 minuten, en dat is toch wel heel sfeervol in deze tijd.

Nog een bedankje aan de opbouw ploeg die maar weer vroeg (8:15 uur) ri. Emmeloord vertrok om alles tiptop in orde te maken .Sinterklaas 28 november


Dinsdag 28 november was het geen gewone repetitie avond, Sinterklaas en Zwarte Piet kwamen langs bij het TOG gebouw. Enkele

Binken werden naar voren geroepen en kregen al dan niet een leuke opmerking te horen. De pepernoten smaakten goed en ook de chocoladeletters. En dat die ouwe Sint kon zingen was een verrassing en dat zelfs in het Nederlands!Vrijdag 29 september Seniorenfestival en Korenfestival


Voor een bijna uitverkochte zaal zongen wij in de Stadsgehoorzaal met nog 5 andere Kamperkoren tijdens de seniorenmiddag. Altijd heel fijn om daar te mogen zingen, je ziet de stralende gezichten van alle ouderen. Jack Ruiten praatte alles weer aan elkaar en dat maakt het geheel alleen maar mooier. ‘S Avonds mochten alle inwoners komen waar ook dezelfde koren weer zongen, een geslaagde dag en wellicht volgend jaar weer. Dit jaar was het in een andere samenstelling qua opzet, Stichting Welzijn voor Ouderen en de Zonnebloem waren mede organisatoren samen met de nieuw opgerichte stichting Kamper Koren.Zaterdag 23 september Burendag Akelei


Op deze mooie zaterdag mochten we zingen tijdens de Burendag op de Akelei. Het was erg gezellig, veel aanloop voor de rommelmarkt die wij opluisterden met onze zeemansliederen.Zondag 10 september optreden Willemstad


Zondag 10 september een mooie dag gehad met de KETELBINKEN in Willemstad super optreden mooi weer en een goede indruk achter gelaten in Brabant. Alle Ketelbinken die aanwezig waren bedankt voor deze mooie dag.

Groetjes Ankie en Arie.Dinsdag 18 juli- afsluiting seizoen


Goedenavond allemaal bij deze willen wij (Ankie en Arie)

onze waardering uiten over de gezellige avond die wij hebben gehad samen met alle KetelBinken bij Happy Garden .

Daar uit blijkt dat we een mooie en gezellige vereniging hebben.

Die niet alleen voor staat om te zingen maar ook het saamhorigheidsgevoel te behouden met onze achterban ( lees partners) .

We wensen iedereen een fijne vakantie en hopelijk zien we elkaar in goede gezondheid weer op 5 september.

Ook de leden die er deze avond niet bij konden zijn. Beterschap en hoop jullie weer te zien tijdens onze gezellige repetitie avond .Met Name Wim Selles die nu een moeilijke tijd meemaakt voor jou en je familie sterkte gewenst.

Groetjes Ankie en Arie.Vrijdag 5 mei- open dag Márionreizen in Dronten


Vrijdag  5 mei waren wij uitgenodigd om te zingen bij Márion Reizen onze hoofdsponsor.  Op deze open dag werd hun nieuwe dubbeldekker officieel geopend.

Om drie uur s ‘middags zijn wij vertrokken vanaf het Berghuisplein te Kampen,  uiteraard met de bus van Márion Reizen.  Onze opbouwploeg was al eerder vertrokken om alles klaar te zetten. Mijn dank gaat uit naar hen, omdat zij er voor zorgen dat bij elk optreden alles opgesteld staat en de zangers en het combo zo kunnen beginnen. Het was weer goed voor elkaar, opbouwploeg!

Daar aangekomen zijn wij hartelijk ontvangen met koffie en een heerlijk taartje. Na de officiële opening van de directeur Menno Braker en zijn vrouw Betsie Braker, dochter Márion  en hun kleinkinderen zijn wij ons gaan voorbereiden voor het eerste optreden.  We hebben heerlijk gezongen en gemusiceerd.  Tijdens de pauzes konden wij ons te goed doen aan een drankje en een heerlijk vers gebakken patatje. Zo hadden wij weer goede zin om verder te gaan met ons volgend optreden. Ook werd er nog een groepsfoto van de Ketelbinken gemaakt, samen met de directeuren van Márion Reizen voor hun nieuwe aanwinst de dubbeldekker.

Wij hebben van onze hoofdsponsor prachtige tassen gekregen voor alle leden.  Hartelijk dank  hiervoor.

Na driemaal te hebben opgetreden, zijn we weer teruggebracht naar Kampen met de bus. Ondanks de kou en harde wind was het een leuk optreden.  

Marja van Zetten, accordeonisteHallo binken hier even een stukje over vrijdagmiddag 5 mei

bij Márionreizen waar een nieuwe bus werd gedoopt.

We vertrokken vanaf het Berghuisplein richting Dronten

waar we werden ontvangen met een kop koffie met koek.

Zelf vind ik dat we een goed optreden hebben gehad en

dat we laten zien hebben dat we sponsor waardig zijn.

Het was wel koud maar daar waren we opgekleed.

Verder heb ik niet veel meer te melden en zie jullie

dinsdagavond weer.

Groet Ep van den Belt.


Zaterdag 11 maart - contactavond


Een kleine verslag over de avond van de KetelBinken. Ik ( Arie dijkstra) heb deze avond genoten van het enthousiasme van het publiek en van onze ketelbikkers. Heb niks anders dan lovende woorden gehoord over ons optreden en onze goede uitstraling naar de zaal .Zelf was het voor mij de eerste keer dat ik dit mee mocht maken en ik heb genoten van deze avond het enthousiasme en de beleving van ons koor .Fantastisch ik zou zeggen tegen iedereen die het leuk vind om te zingen kom eens langs .(Ben pas lid sinds oktober maar voel me helemaal thuis ) Meer horen we repeteren op dinsdag avond in het gebouw van TOG Aan de Selles weg. Groetjes Arie DijkstraDe jaarlijkse contactavond van ons koor, de Ketel Binken, was weer een geslaagde avond! De wekenlange oefenavonden heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, niet alleen oude nummers werden er gezonden, ook prachtige nieuwen.
Het repertoire wordt steeds meer uitgebreid met nummers over het zeemansleven. Bekende melodieën die speciaal op tekst gezet worden voor de Ketel Binken, met dank aan Jac Ruiten.
Zaterdagmorgen waren de vrijwilligers al vroeg in de weer om de locatie, het Almere College in Kampen, tip top in orde te maken. Dat er veel bezoekers zouden komen was verwacht, maar dat er zoveel kwamen....de Ketel Binken worden gewaardeerd! In drie blokjes werd er gezongen afgewisseld met een kleine en grote pauze. De loten verkoop in de kleine pauze nam gretig af, niemand wilde een van de mooie prijzen missen!
De catering was weer goed verzorgd, koffie met wat lekkers, lekkere gehaktballen met satesaus, drankjes, hulde aan het team!
Na de grote pauze werden er vier Binken gehuldigd voor hun jubileum, 12,5 jaar lid. Voorzitter Henk Minnema had voor elk een passend praatje en zo werden, Henk Sollie, Henk Bolhuis, René de Wilde en Siem Visscher geëerd met een speldje en een mooie bos bloemen. De drie blokjes gevuld met mooie zeemansmuziek gaf veel afwisseling in allerlei nummers, oude en nieuwen, moderne en dat maakt de Binken onderscheidend van andere koren. Met veel enthousiasme werd er gezonden, ook het publiek mocht meezingen en konden de teksten meelezen vanaf de beamer. De powerpoint daarbij, speciaal gemaakt door Jan Kiel, was mooi. Iedereen genoot zichtbaar en ook de toegift, het nieuwe nummer 'Op de kademuur' werd gewaardeerd met een geweldige staande ovatie! De avond was geslaagd. Iedereen die hier aan had meegedragen werd bedankt, bloemen voor de muzikanten, Marja v Zetten, Hammie Last, Gert Siebrand en Paul Zijlstra, de kapitein Ronny Palland en zijn zeemannen. Zeker niet in de laatste plaats, de partners van de Ketel Binken die de catering en de aankleding van de zaal en de verloting voor hun rekening namen. Chapeau voor iedereen. Kampen is trots op de Ketel Binken!


Vrijdag 10 maart - KBO


Ja ja daar gingen we dan naar ons optreden bij de Katholieke Bond voor Ouderen in Zwolle.

In verband met de korte afstand gingen we met eigen auto’s. Dus carpoolen geblazen.


De opbouwploeg moest al wat eerder de spullen opbouwen dus de ploeg ging er al vroegtijdig heen.

Mooi dat er zoveel zangers aanwezig waren op zo’n door de weekse dag.

Het was een leuke locatie om te zingen alleen was de akoustiek niet optimaal.


De verzorging was prima iedere zanger 2 consumptie bonnen en lekkere hapjes en koffie


Het publiek, dat in grote getale aanwezig was, was zeer enthousiast over ons optreden.

We kregen goede reacties, zoals goede verstaanbaarheid , nette kleding en goede uitstraling.

Vanuit het publiek kwam nog een reactie dat het vrij rumoerig in de zaal was tijdens ons optreden. Dat was wel jammer.

Na 2 blokjes gezongen te hebben was deze middag ook zo voorbij. Na even nazitten alles afgebroken en ingepakt en terug naar Kampen om ons op te maken voor onze Contactavond de volgende dag.

Er was tijdens ons optreden nog bezoek Roalte Jong uit Raalte op te kijken naar onze Beamer, ze waren erg enthousiast.


Groetjes Een Bink