© 2010 de  “Ketel Binken”


Webmaster Jan Kiel

de “Ketel Binken”
Houdt u van zingen? Ook van zeemansmuziek? Kom dan eens langs op onze repetitie-avond, wie weet mogen wij u dan als nieuwe Ketelbink begroeten.
Zeemanskoor

Jan Kiel 2024 - Telefoonnr. 06-37339793 -  info@deketelbinken.nl

793 -

Zaterdag 17 december en zondag 18 december- optreden bij Kerst in Oud Kampen


Kerst in Oud Kampen, een traditie waar ook wij weer mochten zingen, afwisselend met het Torenkoor. Ja, onze dirigent en hun dirigent  Ronny Palland had het er maar druk mee, pakkie aan en pakkie uit.

In een mooie tent langs de Ijsselkade, tegenover de Vier Jaargetijden, hebben we beide dagen van 16:00-21:00 uur gezongen. Vier verschillende blokjes met veelal kerstliederen. Nieuwe nummers, ook speciaal geschreven door Jack Ruiten, klonken strak en heel mooi. Er was heel veel publiek en dat werd erg gewaardeerd. Middels een beamer konden de mensen meelezen wat er gezongen werd en zelfs het meezingen ging geweldig. De enthousiaste uitstraling, de mooie nummers, de goede verstaanbaarheid van ons koor maakte deze twee avonden weer tot een prachtig iets.

De vrijwilligers van beide koren krijgen een ex tra pluim, zij hebben beide dagen veel hand-  en spandiensten verrichten in het hele centrum van Kampen, dat betekende zaterdag morgen om half 8 aanwezig zijn en zondags laat weer thuis!Dinsdag 13 december - optreden in Myosotis


De gewone repetitieavond dit keer in verzorgingshuis Myosotis. In ‘kerst’ outfit, dus donker blauwe blouse met rode sjaal, hetgeen een erg mooi gezicht was. Naast een paar gewone nummers werden er voornamelijk kerst nummers gezongen, oude bekende maar ook een paar nieuwe die voor het eerst hier gezongen werden. Voor een paar KetelBinken was het hun eerste optreden als nieuw lid en ook voor Hammie Last, haar eerste optreden als accordeoniste, chapeau! Voor de bewoners een fijne avond en ‘staande’ werd met elkaar het Ere zij God gezongen.
Zaterdag 3 september - optreden in Woudenberg


De zon de scheen. Ons eerste optreden na de zomervakantie, het Poortzanger festival in Woudenberg. In de Dorpstraat werd gewoon de straat afgezet door er een groot podium op te plaatsen, veel stoelen er voor te zetten…het festival kon beginnen. Twee zeemanskoren, de Poortzangers en de KetelBinken,  deden hier aan mee, een Egelanderkapel uit Ede en een soort van dweilorkest laat maar waaien ter opluistering van de wisselingen. Twee blokjes mochten wij zingen van 30 minuten en dat klonk als vanouds, het publiek was enthousiast. Jammer dat er verder weinig te doen was in Woudenberg, geen braderie maar gelukkig stond er een viskraam en een biertap punt. Een mooie start van het seizoen weer met een groot aantal KetelBinken.Zaterdag 25 juni - optreden in Elburg


O wat is het toch fijn als de zon schijnt……dat hebben we afgelopen zaterdag vaak gedacht tijdens ons optreden in Elburg. Op eigen gelegenheid, ja zelfs KetelBinken op de fiets, kwamen we rond 11;15 uur aan bij de haven van Elburg. De koffie en de heerlijke appel cake smaakte geweldig en na een kort toespraakje vertrokken alle 8 koren richting het centrum van Elburg waar elk koor een a-capella ten gehore bracht. Op drie verschillende podia mocht er gezongen worden, drie blokjes in totaal. Er was veel publiek, de terrassen zaten vol, het bier en de cappuccino smaakten goed, maar de zon liet ons al snel in de steek. De miezerige regen werd steeds heftiger en al gauw kwam het met bakken de lucht uit. Niet getreurd, de zangers en ook de KetelBinken stonden droog onder een tent dus kon er gezongen worden. Veel publiek deerde de regen niet en stond enthousiast mee te luisteren onder hun paraplu’s. Jammer, want dit festival is altijd een geweldig mooi spektakel. Hulde aan de organisatie, de mannen van Kop van ‘t Ende! Weer een flink aantal CD’s verkocht, kunnen de mensen dit elk geval ‘droog’ beluisteren. Desondanks, wij Ketel Binken hebben een fijne dag gehad, drie mooie blokjes gezongen en vooral die bij de muziektent en…..Evert en Ria, een pluim voor jullie op de fiets!


Zaterdag 11 juni - optreden in Raalte


Een ouderwets gezellig optreden in Raalte. Op uitnodiging van mannenkoor Roalter Jong’s  waren wij te gast, met nog drie andere koren,  bij dit mooie evenement, Goede Maatjes met Raalte. Het weer was geweldig en dat maakte deze dag tot een heel mooi feest. Rond half elf vertrok de MarionReizen bus van het Berghuisplein en rond 11:15 werden we ontvangen met koffie.Op verschillende podia in het levendige centrum van Raalte zongen de koren hun eigen repertoire. Het enthousiaste publiek was in groten getale aanwezig en deed leuk mee. De fleurige zomer outfit van de KetelBinken stond erg goed en ook de verschillende nummers, al dan niet in up tempo, werden enorm gewaardeerd door het publiek. Dat ook onze kapitein Ronny’ weleens te diep in het glaasje kijkt met al zijn Binken, moet kunnen, gelukkig valt dan tweede kapitein Henk gewoon in. De wat nieuwere nummers klinken erg goed in het gehoor, maar ook de oudere nummers, welke op onze tweede CD staan, klonken voor menigeen als vanouds.

De verzorging deze dag was erg goed. Beginnen met corenwijn en haring, dat is wat de Binken wel lusten, wat koud gerstenat daarna en een lekker lunchpakket….chapeau voor de organisatie.

We kijken terug op een mooie muzikale dag.


Zaterdag  28 mei - de Vlag van Kampen


Zaterdag 7 mei - optreden Camping-Jachthaven Roggebotsluis


Op uitnodiging van Camping-Jachthaven Roggebotsluis werden de “KetelBinken” onthaald op een toch wel bijzondere locatie om hun zang talent ten gehore te brengen.

Waarschijnlijk niet iedereen wist dat achter ons koor de wereld bekende zeezeiler Henk de Velde met zijn motorjacht “ Solitario” voor anker lag.

Vol trots vertelde Henk de Velde mij dat hij voor de laatste keer ,solo, een rondje om de wereld gaat maken de route “Route du Rhum”en dat zou dan voor de 7de ! maal zijn ,dat is uniek en niet eerder voorgekomen onder de zee zeilers.

Ik vroeg Henk hoe hij het zang talent van ons koor vond , kippevel krijg je, zij hij !!! ,voor al het laatste nummer vond ik geweldig ,en om dat aan te tonen streek hij zich met zijn hand

hand door zijn haren ,mooi !

Het eerste echte mooie zomer weer bracht niet iedereen op de been bij ons optreden ,en dat was natuurlijk jammer ,maar ons koor heeft daarom zeker niet minder gepresteerd, hun zang talent en de keuze van de gezongen liedjes is door en bij de aanwezigen zeer goed ontvangen en ….op prijs gesteld, wat mij door diverse mensen is bevestigd.

Voor de KetelBinken was het in ieder geval dat wij van ons van de goede kant hebben laten zien.

Wij “De KetelBinken” verdienen een enthousiast publiek waar ??? overal !!!!!!

Reinier Krediet 10 Mei 2016,Zaterdag 12 maart - contactavond van de KetelBinken

 

Het is alweer een tijdje geleden dat onze voorzitter de contactavond aankondigde in het Almere College op 12 maart j.l. .

Na een gedegen voorbereiding van alle vrijwilligers zijn we aan deze contactavond begonnen onder leiding van onze dirigent en

lady ( Man) speaker Henk Sollie.

Het is altijd weer moeilijk om een mooi gevarieerd programma voor die avond samen te stellen. We zijn daar  gezien alle reacties goed in geslaagd. Drie mooie blokjes Zeemansnummers samengesteld door de muziekcommissie. Ook de Pipers nog een keer uitgenodigd om acte de présence te geven.

We mochten via onze voorzitter die avond Wim Rill in het zonnetje zetten i.v.m. zijn  12,5 jarig jubileum bij de Ketel Binken. Deze avond ook voor Frits Kok lang zal hij leven gezongen. Hij was die dag jarig. Gewoon even de verjaardag verzetten voor de contactavond van de Binken. Top Frits.

Aan belangstelling mocht het ons die avond niet ontbreken. Afgevaardigde van B&W, de heer Veldhoen en veel belangstelling van andere koren. Gezien de verschillende activiteiten die avond in Kampen bleven de toeschouwers maar komen. We moesten hierdoor nog stoelen bijzetten.

Je kunt toch zien dat de contactavond van de Ketel Binken zeer in trek is. De zaal was vol.

Voor de toekomst moeten we proberen dit te prolongeren. Dus wie ideeën heeft voor volgend jaar,  laat het ons weten.

Na de mooie verloting en het nazitten kwam er toch een eind aan deze gezellige avond.

We danken alle vrijwilligers, niemand uitgezonderd, dat we deze contactavond tot een zeer geslaagde avond hebben gemaakt. Wat een TOP koor.


Met muzikale groet,


Zomaar een Bink.