© 2010 de  “Ketel Binken”


Webmaster Jan Kiel

de “Ketel Binken”
Houdt u van zingen? Ook van zeemansmuziek? Kom dan eens langs op onze repetitie-avond, wie weet mogen wij u dan als nieuwe Ketelbink begroeten.
Zeemanskoor

Jan Kiel 2024 - Telefoonnr. 06-37339793 -  info@deketelbinken.nl

793 -

Vrijdag 20 december - Gezamenlijk optreden met Het Torenkoor op de Plantage


De Plantage was omgetoverd in kerst sferen, het Torenkoor en de Ketel Binken traden om de beurt een half uur op van 18.00 uur tot 22.00 uur. Jammer dat de publieke belangstelling wat tegen viel. Het was koud en er zijn vast ook veel mensen thuis gebleven om naar de finale van The Voice of Holland te kijken. Hier lieten de koren zich echter niet door van de wijs brengen. Door de prachtige sfeer  en met een publiek bestaand uit echte liefhebbers werd het een gezellige meezing avond. Niet alleen kerstliederen werden gezongen maar ook nummers uit het bestaande repertoire van beide koren. Als afsluiting werd er een groot koor van beide koren gevormd en werd er samen gezongen, dat klonk erg mooi.
Ronny Palland, de dirigent van Het Torenkoor én van De Ketel Binken, werd aan het eind van de avond uitgeroepen tot ‘Man Of The Match’. Hij heeft van 18.00 tot 22.00 uur op zijn verhoging gestaan, enthousiast gedirigeerd en …. zich zes keer omgekleed. Dan moet je wel heel erg gek op deze koren zijn!  Deze opzet, in kerstsfeer op onze mooie Plantage, is zeker voor herhaling vatbaar, dank aan de omliggende horeca vestigingen, die hadden alles tiptop geregeld!Dinsdag 3 december - Sinterklaas optreden Myosotis


In een bomvolle zaal van Myosotis hebben wij een geslaagd optreden neergezet.  Veel bewoners, al dan niet in bed of met rolstoel, hadden de moeite genomen om te komen. Het werd een mooie avond, waar veel bekende zeemansliederen door ons gezongen werden. Uiteraard zong iedereen uit volle borst mee!  Een dankbaar publiek en dat vinden wij, Ketel Binken, altijd bijzonder fijn. Ook Sinterklaas en zijn zwarte Pieten hadden de moeite genomen om helemaal uit Spanje te komen om te luisteren en de bewoners van Myosotis een welkom te heten. Groot was de hilariteit toen ook zij een plaatsje innamen tussen de Ketel Binken en uit volle borst mee zongen. Heel gedwee deed ook Sinterklaas zijn mijter af bij het zingen van ‘De twaalf rovers” en dat was eigenlijk best wel een komisch gezicht. Eén zwarte Piet had helemaal de smaak te pakken....wie weet zien we hem nog wel eens terug. Na iedereen van voldoende pepernoten en ander lekkers voorzien te hebben verdwenen zij weer in de straten van Kampen. Het koor zong nog was mooie nummers en rond 21:00 uur ging iedereen weer voldaan naar huis, terug kijkend op een geslaagd optreden.


Dinsdag 22 oktober - Optreden de Hoven Lelystad


Hup daar gaan we dan op koers naar De Hoven Woonzorgcentrum Lelystad.

Ditmaal met eigen vervoer. De opbouw ploeg was al voorruit gegaan om alles

op te bouwen.

Dit optreden was door Jacoba Vos aangemeld bij de Binken , het leek haar leuk als accordeonist van de Ketelbinken en activiteitenbegeleidster onze club daar te presenteren.

Het was een geslaagd optreden onder leiding van Joyce als lady speaker en Henk Sollie als 2e dirigent, omdat onze Ronny Palland die dag bepaalde onderzoeken moest ondergaan in het ziekenhuis.

Het publiek, zo’n 70 mensen, was zeer enthousiast, waar het kon zongen ze mee en dansten zelfs met onze Berry van Dijk op het lied de Matrozentango. We zongen 2 blokken van ca 45 minuten. Met een daverend eind applaus werd gevraagd aan het publiek of de Ketelbinken weer mogen komen. Zeer groot applaus. Dus op naar het volgende optreden daar.

We danken Jacoba Vos voor de goede zorgen aldaar. Was perfect.Zaterdag 5 oktober - Optreden Bataviawerf Lelystad


Met de bus naar de Bataviawerf en enkele met eigen ervoer voor ons optreden. Ook het Bataviakoor zong die dag, elk twee blokjes van ruim 30 minuten. Het eerste optreden werd niet zo goed bezocht maar bij het tweede blokje  was veel publiek aanwezig. De hele werf kon onze zeemansklanken horen en dat gaf een leuk effect.  Het was een mooi optreden, de verzorging prima en na afloop kregen we een rondleiding over de werf met kanonschoten, was zeer de moeite waard!


Zaterdag 21 september - aflsuiting van het vaarseizoen in Blokzijl


Wie schrijft er eens een verslag?Zaterdag 7 september - Slag op ‘t Wiede in Giethoorn


Nog voor half elf verzamelde de opbouwploeg zich weer bij het TOG gebouw om de spullen in de kar te laden voor het optreden  in Giethoorn.  De Slag op het Wiede, voor de 23e keer een feit! Vijftien koren traden deze dag op in het centrum van Giethoorn. De zangers, muzikanten, dirigent en zangcoach vertrokken pas rond half 12 met de bus. Een wat sombere dag qua weer, maar het bleef gelukkig nagenoeg droog! Na de koffie werden alle deelnemende koren, al zingend, rondgevaren door de Gieterse kanalen en bij hun plaats van bestemming gebracht - een geweldige ervaring en bijzonder leuk om te doen.

De tuin van de dominee van de doopsgezinde kerk in Giethoorn zou deze dag ons stekkie worden voor onze optredens, een unieke locatie, het kruispunt voor de fluister-, rondvaartboten en de doorgaande weg voor veel, heel veel toeristen! En dat hebben we geweten, veel mensen mochten genieten van onze liederen en met veel enthousiasme dirigeerde kapitein Ronny de KetelBinken door vele wateren! Mooie nummers werden er gezongen, rustige maar ook up tempo. Dat onze kapitein wel eens diep in het glaasje kijkt, hebben we geweten, want tweede dirigent Henk Sollie moest er aan te pas komen om de juiste koers te varen - Er is een schip gezonken - maar ternauwernood klom eerste kapitein Ronny gelukkig weer nuchter in zijn schip.

Solisten hebben mooi gezongen en Mijn Zee gezongen door Jan Sollie werd tot de laatste noot bijzonder mooi vertolkt.

We hebben een mooie dag gehad en hopen zeker dat ook dit festijn volgend jaar weer een vervolg krijgt.


Natuurlijk zijn er meer optredens geweest, zoals Zwartsluis, Hattem, dus als iemand hier eens een stukje over wil schrijven, graag en pak de pen!


Contactavond


Zaterdag 23 maart, onze jaarlijkse contactavond in de Prismaschool. Heel veel mensen hebben genoten van deze mooie avond. Veel genodigden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging, zo ook onze burgemeester, Bord Koelewijn, een trouwe fan van ons koor.  De avond was verdeeld in drie blokjes. In het eerste blok zongen wij een aantal rustige nummers, veelal oude nummers van ons repertoire, heel herkenbaar voor ons trouwe publiek. Wij KetelBinken bestaan inmiddels al ruim 13,5 jaar en daarom werd het wel eens tijd voor een nieuwe outfit; zo werd er gekozen voor een zomer tenue, een mooie donkerblauwe blouse met wit tshirt en een witte broek werd in het 2e blok geshowd en ook de nieuwe nummers pasten hier heel goed bij!  Met veel enthousiasme werden ze gezongen.. Twee, wat gedragen nummers, waren de laatsten van het 2e blokje - het Slavenkoor en De heilige Stad - waarbij de trompettist Mark Sollie, een deel van de begeleiding voor zijn rekening nam. Het derde blokje was de verrassing van de avond; Ronny Palland, dirigent van de KetelBinken, maar ook van het Torenkoor, kropen in elkaars jasje en zo zong het Torenkoor ‘de KetelBink gaat varen’  en de KetelBinken “Onze poes en buurmans kater’.  Hilarisch om te horen, maar ze deden niks voor elkaar onder en dat bleek ook door het gezamenlijke nummer wat zij zongen ‘Markarita’ - de mooie benen en de lekkere kontjes vlogen voorbij en dat mondde uit in een geweldig optreden! Vervolgens zong Jan Sollie, als solist, met het koor het prachtige nummer Mijn Zee.  Het strijdlied ‘de Boekaniers’ klonk als vanouds mooi, zeker met de klanken van de trompettist erbij.

En ja, zo’n geweldige avond vliegt om, maar.......een verrassing als toegift. De Friends of the Pipes hadden ons het afgelopen jaar bij elk optreden begeleid op hun doedelzakken met het nummer ‘de Zeven Zeeën’, zo ook vanavond, als spetterende afsluiting, weer dit geweldige nummer, om kippenvel van te krijgen!

We kijken terug op een mooie avond waar iedereen zijn steentje, op wat voor manier dan ook, heeft bijgedragen en kijken uit naar volgend jaar.Kamperseniorendag en Kamperkorenfestival


Vrijdag 22 februari hebben we onze bijdrage weer geleverd aan het, voor de 12e keer gehouden, Kamperkorenfestival. 's Middags waren heel veel ouderen uit Kampen onze gasten, die deze middag kosteloos aangeboden kregen. Voor andere belangstellenden was er 's avonds de gelegenheid om te luisteren naar het optreden van een zevental koren, elk onderscheidend in zijn soort.

Voor ons Ketel Binken was het het laatste optreden samen met de Pipers uit Emmeloord. Zij hebben ons het afgelopen jaar begeleid met het nummer 'de Zeven Zeeën' van Dana Winner. Een prachtig lied waar je kippenvel bij krijgt als de Pipers hun eerste tonen laten klinken.

Zeker op deze avond in de Stadsgehoorzaal, een geweldige ambiance, waar iedereen dan ook heel enthousiast was. Zowel de middag als de avond was zeer geslaagd, mooie optredens - elk koor zong plm. 5 nummers, een dankbaar publiek, kortom een dag om elk jaar weer naar uit te kijken.